De Clever Bibliotheek

Alle documenten beschikbaar om jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen

De Clever Bibliotheek
De bieb in de volksmond, voluit de bibliotheek en uit heel oude tijden de theke. De bibliotheek vond zijn oorsprong al in de Griekse oudheid, waar het een bewaarplaats was voor belangrijke bezittingen.

Vanaf nu komt Clever Consultancy ook met een bibliotheek. En niet zomaar eentje. Het is dé plek waar je onder andere allerlei uitgeschreven documenten, procedures en processen kunt vinden, die je gratis kunt downloaden en gebruiken.

En dat is handig, want zo hoef je niet opnieuw het wiel uit te vinden. Het doel van deze bibliotheek? Het niveau van ICT en informatiemanagement naar een hoger niveau tillen.

“In 2010 ontstond ons bedrijf. Door de jaren hebben we tal van documenten, methodieken en handleidingen ontwikkeld om onze klanten te helpen groeien. We hebben al deze stukken verzameld en gaan ze voor iedereen beschikbaar stellen in onze bibliotheek,” vertelt Erik Verschoor, directeur van Clever Consultancy.

De virtuele bieb heeft veel weg van een normale bibliotheek. Zo vind je er allerlei verschillende afdelingen, die je stap voor stap meenemen in de ontwikkeling van jouw eigen organisatie. Bijvoorbeeld de afdeling Processen. Hier vind je alle denkbare processen, die voorkomen in de afvalbranche. “Al deze processen hebben we uitgeschreven naar de functionele informatiebehoefte, om organisaties te faciliteren. Met deze processen bij de hand, heeft een organisatie meestal al 85% van de bedrijfsvoering in beeld. De overige 15% ligt niet vast in onze bieb. Dit deel heeft te maken met de eigen identiteit,” aldus Verschoor.

Naast de afdeling Processen is ook het beheren van data en informatie een afdeling die je hier tegenkomt. Hier vind je onder andere documenten over hoe je data beheert en migreert, maar ook hoe je deze data vertaalt naar informatie en hoe dit leidt naar kennis en inzicht.

Dit is maar een kleine greep uit de afdelingen die je vindt in de Clever Bibliotheek. Wil je de primeur? Tijdens het NVRD jaarcongres 2022 in Vlissingen laten we je zien waar je deze bibliotheek kunt vinden en hoe jij er je voordeel uit kunt halen. Tot dan!