10 vragen aan Martijn

“Het lijkt me heel gaaf om bij verschillende klanten relaties op te bouwen en ze verder te helpen.”

Interview met Martijn Kwakernaak van Clever Consultancy over zijn nieuwe baan
Onze nieuwe collega Martijn Kwakernaak is sinds januari 2019 in dienst. We stellen hem 10 vragen zodat jij en wij onze nieuwe collega wat beter leren kennen.
Je werkt sinds januari 2019 voor Clever Consultancy. Wat ga je bij ons doen?

“Sinds 1 januari werk ik als Business Consultant. Vanuit die rol ga ik bij klanten helpen met het kiezen, implementeren, gebruiken en beheren van software. Zoals bijvoorbeeld AfvalRIS, PieterBas of Jewel. Uiteindelijk moet de software het bedrijfsproces bij de klanten ondersteunen en juist makkelijker maken.”

Wat trekt je aan in dit werk?

“Het lijkt me heel gaaf om bij verschillende klanten relaties op te bouwen en ze verder te helpen, daar waar ze zelf vast lopen. De diversiteit van werkzaamheden spreekt me aan, elke dag is weer anders.”

Hoe lang zit je al in dit vak?

“In de zomer van 2009 ben ik bij Circulus-Berkel begonnen als planner. Na verloop van tijd ben ik logistiek coördinator geworden. Daar heb ik veel ervaring opgedaan met projecten en processen. Ook heb ik gezien en geleerd welke rol software daarbij kan spelen. Al met al zit ik dus al bijna 10 jaar in het vak.”

Verliefd, verloofd of getrouwd?

“Ik ben getrouwd met Vera-Mandy in 2013, we zijn al sinds 2005 samen.”

Wat zit er altijd in je werktas?

“In mijn werktas zit altijd brood en een appel, mijn telefoon en laptop. Die zijn hard nodig om mezelf energie te geven en mijn werk goed te kunnen doen.”

Heb je verborgen talenten?

“Die zijn zo goed verborgen dat ik ze zelf ook nog niet ontdekt heb.”

Als je mag kiezen: ga je dan voor de lift of voor de trap?

“Uiteraard ga ik voor de trap. Bij een zittend beroep is het belangrijk om ook voldoende beweging te krijgen. Ik geloof dat als je lichamelijk fit bent, je ook geestelijk beter kunt presteren.”

Zonder welk item kom je de dag niet door?

“Zonder mijn telefoon en laptop kan ik mijn werk niet doen. Ook een kop koffie tussendoor is onmisbaar!”

Je laatste vakantie was naar…

Die was naar Zweden. Daar hebben we een rondreis gemaakt van de westkust, naar Stockholm en toen naar de bossen en meren in het zuiden. Lekker gekampeerd, zodat we extra van het buiten zijn konden genieten.”

Wat is typisch Martijn?

“Ik heb niet het eerste (of hoogste) woord, maar wat ik zeg is altijd relevant.”