Digital Innovation Lab

Innoveren en digitaliseren in de afvalbranche

Hoe maak je artificial intelligence, bots en augmented reality onderdeel van je afvalbedrijf? Op welke manieren verzamel je data en wat je kun je ermee? In het Digital Innovation Lab bedenken we concrete toepassingen voor deze technologieën. Dat doen we niet alleen, maar samen met bedrijven binnen en buiten de afval- en recyclingsector.
Digital Innovation Lab van Clever Consultancy voor innovatie en digitalisatie van de afvalsector en recyclingindustrie

De toekomst voorspellen met data

Tot voor kort hielp data ons vooral met inzichten uit het verleden, zoals:

  • Hoe was de omzet van afgelopen maand?
  • Hoeveel nieuwe contracten zijn erbij gekomen?
  • Hoeveel bezoekers zijn er op de milieustraat geweest?

Echter, de laatste tijd wordt data steeds meer gebruikt om juist vóóraf te weten hoe iets zal verlopen. Als je data omzet naar voorspellende informatie, dan wordt je dienstverlening beter. Logisch, je weet zo eerder wat er gaat gebeuren en daardoor kun je sneller reageren. Even wat voorbeelden op een rijtje:

  • Bijvoorbeeld de vulgraadsensoren in de ondergrondse containers. Op basis van data en een algoritme wordt voorspeld wanneer de container het beste geleegd kan worden.
  • En wat dacht je van intelligente meters, die de drukte op de milieustraat inzichtelijk maken? Je kunt zo de bezoekersaantallen positief beïnvloeden.
  • Ook wordt er gewerkt aan radartechnologie om bijplaatsingen bij ondergrondse containers te detecteren.
  • Tot slot wordt in Zweden al getest met zelfrijdende vuilniswagens.

Ontwikkel jouw eigen idee

In het Digital Innovation Lab werken we onze bedachte concepten uit, testen de ideeën en ontwikkelen het. Het doel is om deze nieuwe dienstverleningen en technieken in te zetten in de afvalsector. Heb je zelf ideeën en vind je het leuk om te werken aan de ontwikkeling ervan? Meld je dan aan bij Clever Consultancy.

0
Projecten sinds 2010
0
Klanten in de Benelux
0
Voor onze dienstverlening
0
Clever consultants