Clever Trainingen & Opleidingen

Iets leren in een comfortabele omgeving. Daar geven we veel aandacht aan.

In het voorjaar van 2019 opent Clever Trainingen & Opleidingen de deuren van haar klaslokaal. De trainingen voor gebruikers van software, dat toegepast wordt in de afvalsector, gaan beginnen! Erik vertelt ons over het hoe en waarom van deze nieuwe school.

Erik, vertel ‘s, hoezo gaan jullie trainingen geven?
“In de lente van 2018 begon het idee. Er is onvoldoende vrij trainingsaanbod voor softwarepakketten in de afvalsector. Even als voorbeeld: planners, weegbrugmedewerkers en chauffeurs leren vaak werken met software via andere collega’s. Dat is niet verkeerd, alleen mis je wel de echte basis en heb je lang niet alle mogelijkheden in het vizier.”

Over welke softwarepakketten hebben we het dan eigenlijk?
“In eerste instantie hebben we het over 3 grote softwareleveranciers: AMCS, PieterBas Automatisering en Jewel. Die trainingen gaan over softwaregebruik. Verder hebben we een training gemaakt met Afvalkennis.nl. Die gaat over de afvalstoffenwetgeving en de vertaalslag naar de begeleidingsbrief in combinatie met 1 van de leveranciers.”

Je noemde net al planners, weegbrugmedewerkers en chauffeurs, voor wie zijn deze trainingen nog meer bedoeld?
“Eigenlijk voor iedereen die werkt met software of er informatie uit haalt. We gaan ook opleidingen geven voor medewerkers met een specifieke rol. Bijvoorbeeld key-users of applicatiebeheerders.”

Kun je je al inschrijven?
“Bijna, vanaf half april kun je je online inschrijven. We zijn de laatste puntjes op de i aan het zetten voor de eerste training van Jewel over Jewel Huis-aan-Huis. Ook is de training met Afvalkennis.nl in combinatie met PieterBas bijna klaar. Later dit jaar wordt de training van Afvalkennis.nl ook met andere leveranciers gecombineerd. Ons aanbod is al te zien op klant.cle-ver.nl. Zodra de trainingen klaar zijn, worden de trainingsdata bekend gemaakt.”

Waarom is ‘Altijd op de eerste rij’ de pay-off van Clever Trainingen & Opleidingen?
“Iedereen krijgt bij ons de volle aandacht. De zin ‘Altijd op de eerste rij’ symboliseert dat. ‘t Is zelfs letterlijk: alle cursisten zitten naast elkaar op 1 rij bij ons op kantoor. Maar wel ieder met zijn eigen werkplek, zijn eigen computer en met zijn eigen softwaresysteem.”

Verder nog iets wat je kwijt wilt?
“Iets leren is het fijnst in een comfortabele omgeving. Daar hebben we heel veel aandacht voor. De trainingen op ons kantoor worden dan ook tiptop verzorgd. Van koffie, thee tot fris, hapjes en lunch, alles is inbegrepen. En aan het einde van de training vragen we de cursisten om de trainingen te evalueren. Dan kunnen we onszelf steeds op de gewenste punten verbeteren.”